Namaste norsk mote 🙏🏾

Så har en svenske klart det.

Baron Von Bulldog aka Kjell Nordström sørget for at Oslo Runway 2017 ble, uten å mene det selv, det kuleste kølsvarte innslaget i en ellers mørk valgkamp.

Designeren sprengte dørene opp for folk som av motefrykt vegrer seg for å spasere inn i moteverdenens livsfarlige no-go zone : 

The Catwalk! 

Jeg mener selvtilliten kan jo bli banket opp og kjeppjaget av mindre, dinglende blant levende kleshengere vi får nakkesleng av å se opp til!  Disse udødelige utstillingsdukkene som er så fryktelig fremmede blant oss vanlige dødelige. 

Men når en av landets beste designere gjør comeback og vekker Baron Von Bulldog opp fra de døde, snus alt opp ned og det er duket for svart magi med kolleksjonen Black Rose ! 

Baronen klarte det kunststykket å vise at mørke krefter virkelig er på vei. Og det er det bare å feire. Ikke bare blir vi invadert utenfra, men også innenfra sprenges grensene. Han har skapt mote for kvinner i alle former, og sysselsatt innvandrerkvinner som ikke kom inn i arbeidslivet, men som hadde topp skredderutdanning.

24 svarte roser fikk slippe til på scenen og viste frem de mest fargerike manifestasjoner av The Little Black Dress jeg har sett.

 Samarbeidet med Sisters in Business ble et eksplosivt eksempel på hvordan kreativt business med både innvandret og lokal talent og fagfolk ble Big Hit hos publikum. Slik skaper man arbeidsplasser! 


Hvis Baron Von Bulldog hadde vært et politisk parti, hadde jeg stemt på ham. Kolleksjonen hans Black Rose, mote med mening viser hvordan en dyktig gründer kan sette i gang gode synergier som flytter grenser.

Jeg har tro på gründerne. De bygger jo landet!  Skreddere, stylister, makeupartister, frisører og fotografer var hundre prosent dedikerte backstage og jobbet for harde livet. Dette er arbeidsfolk som betaler skatt og er en del av norsk næringsliv.

Og det er dette Oslo Runway handler om. De beste arbeidsfolka som viser frem arbeidet sitt, og lager show. 

Djevelen er i detaljene fikk jeg kjenne på kroppen da håret mitt ble lugget og flettet i alle kanter for å få turbanen til å sitte godt. Apropos hår, Kjell Nordstrøm er en uredd (og slikt sett unorsk) Baron. For ikke mange skandinaviske designere tar så klart standpunkt mot pelsindustrien som det han har gjort.

Som initiativtaker bak Mote Mot Pels sammen med blant andre fantastiske Fam Irvoll har han holdt flere offentlige appeller mot den type dyremishandling. 

Så vær hilset norsk mote, slik skaperkraft, medfølelse og samarbeid vil vi se mer av.  

For kattedyrkeren Lady Imama Shabama, var det så klart helt naturlig å velge sin første offisielle "oppdrag" med å gå på catwalken. Her kan du se video fra visningen! 

Thank you for the Fashion Baron Von Bulldog. 


Av Morten Dae https://vimeo.com/231194666

Foto: Haakon Hoseth og Sørensen Foto

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits